Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко поскаржиться Євросуду на недопуск німецьких лікарів

Понеділок, 25 лютого 2013, 18:13

Факт недопуску 23 лютого 2013 року німецьких лікарів до екс-прем'єра Юлії Тимошенко буде відображений у скарзі до Європейського суду.

Про це під час брифінгу повідомив захисник лідера опозиції Сергій Власенко.

"Я вважаю, що це є порушенням Європейської конвенції з прав людини, і, звичайно, ми будемо доповнювати нашу скаргу і цими поясненнями", - сказав він.

Власенко заявив, що "відповідальність за стан здоров'я несуть німецькі лікарі і нагадав, що про це неодноразово говорили міністр охорони здоров`я Раїса Богатирьова та керівники пенітенціарної служби".

Водночас, прес-служба Державної пенітенціарної служби заявила, що "жодних заборон чи заперечень проти візиту німецьких лікарів ніколи не чинила і не чинить".

"Відповідно, подібні коментарі адвокатів засудженої про начебто порушення якихось прав Тимошенко розцінюємо, як такі, якими оточення засудженої намагається виправдати майже трьохмісячну відсутність візитів німецьких лікарів", - заявили у відомстві.

"Крім того, зазначаємо, що усі дії співробітників колонії відповідають вимогам чинного законодавства, адже німецька сторона у встановленому законом порядку через МЗС та посольство була проінформована про готовність української сторони забезпечити їх роботу 25 лютого у складі Міжнародної медкомісії", - додали у прес-службі.

"За інформацією керівництва ЦКЛ №5, українська частина Міжнародної медкомісії лікарів була готова до роботи з німецькими колегами починаючі з 23 лютого, коли планувалося провести зустрічі та обговорення відповідних питань з німецькими лікарями, однак останні так і не прибули", - заявили у ДПтС.

"Впевнені, що наші заяви про відсутність будь-яких перешкод з нашого боку, представники клініки "Шаріте" при нагоді підтвердять, якщо все ж таки прибудуть до Харкова", - додали у пенітенціарній установі.

ДПтС також оприлюднила документ, "який підтверджує, що німецькі медики чітко знають про те, що 25 лютого на них чекали і представники ДПтС, і МОЗ".

 

У свою чергу, прес-служба "Батьківщини" розповсюдила заяву лікарів "Шаріте", в якій сказано, що Тимошенко таки потребує подальшого лікування.

"В українських ЗМІ наводяться цитати українського МОЗ, згідно з якими медична комісія дійшла висновку, що пані Тимошенко не потребує подальшого лікування у лікарні. Це повідомлення не має ані підтримки міжнародної медичної комісії, ані відображає позицію німецьких лікарів", - йдеться у заяві професора Карла Макса Айнхойпля з "Шаріте".

"Ми вважаємо, що пані Тимошенко потребує подальшого лікування, і ми і надалі знаходимось у її розпорядженні", - сказав він.

Окрім того, Карл Макс Айнхойпль наголосив, що "українська сторона не дала змоги провести заплановане на 22-23 лютого 2013 року обстеження пацієнтки (Юлії Тимошенко) у Харкові".

"Міністерство закордонних справ України повідомило про це посольство Німеччини у Києві ввечері 22 лютого. З того часу ми координуємо наші дії з німецьким й українським посольствами, щоб найближчим часом відвідати пані Тимошенко та узгодити з колегами на місці подальший план лікування", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...