Губернатор Донецької області: при Януковичі хочеться цілувати землю

Понеділок, 25 лютого 2013, 18:45

Протягом усіх років президентства Віктора Януковича в Україні неухильно росли соціальні стандарти.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький на круглому столі з представниками районних та міських ЗМІ, повідомляють "Новости Донбасса".

"Неухильно збільшувалися пенсії і росли соціальні стандарти. Ви, напевно, знаєте, що 2/3 пенсіонерів 3 роки тому отримували пенсію до 1 тисячі гривень, зараз таких лише 1/5. Знаєте, треба про це говорити", - зазначив він.

"Ви, напевно, дивітеся передачі про Європу. Сьогодні показували Кіпр. Велику наснагу, очікування у людей з виборів про те, що у нас 15% безробіття і ми сподіваємося, що стане краще. Іспанія з 27%. Скажімо так, сьогодні світ в цілому падає, падає економічно, падає в частині соціальних стандартів. Особливо це стосується європейських країн - це і Португалія, і Італія, і Болгарія", - сказав він.

Донецький губернатор зазначив, що на тлі непростої ситуації у європейських країнах в Україні підвищують соціальні стандарти.

"Україна, незважаючи на те, що за минулий рік не було досягнуто зростання ВВП, вона все таки підвищувала соціальні стандарти і для мене показово, коли деякі наші співвітчизники - мої друзі, бувають за кордоном і треба все порівняти", - зазначив він.

"Каже, що коли прилетів з літака, мені хотілося землю поцілувати - як ми тут ще добре живемо. Не всі ж приїжджають зі Швейцарії та Німеччини. Це люди звичайних, робочих навіть професій, тобто це не чиновники", - розповів Шишацький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування