Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США нагадали представникам Януковича про реформування ГПУ

Вівторок, 26 лютого 2013, 09:13

США все ще хвилюють політично мотивовані ув’язнення екс-урядовців в Україні та затримка реформування судової системи.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі Державного Департаменту США за результатами п’ятого засідання Робочої групи з політичного діалогу та верховенства права, пише "Тиждень".

"США висловили стурбованість з приводу політично мотивованого переслідування та ув’язнення колишніх державних чиновників, виборчої справедливості та недоліків, виявлених міжнародними спостерігачами в жовтні на парламентських виборах 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Крім того, США турбують прийняття спірних результатів у п'яти одномандатних округах та не передбаченого законом рішення Вищого адміністративного суду України позбавити мандатів двох членів парламенту.

США також хвилює, що в Україні все ще зберігаються проблеми зі свободою зібрань, тиск на ЗМІ, проблеми з повагою прав ЛГБТ та інших уразливих меншин.

Засідання Робочої групи відбулося за головування заступника помічника Державного секретаря з питань демократії, прав людини і праці Томаса Меліа та за участі Андрія Портнова та інших.

На зустрічі посадовці також відмітили прогрес України в окремих галузях та в чергове вказали проблеми з погіршенням демократії.

США привітали прийняття Україною нового Кримінально-процесуального кодексу, а також відзначили важливість ефективного здійснення та необхідність комплексної прокурорської реформи для зміцнення КПК через відбір в Генеральної прокуратури загальних повноважень нагляду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування