Захарченко вирішив, що дебош у Гостиному дворі влаштували депутати з ломами

Середа, 27 лютого 2013, 12:14

Представники правоохоронних органів не порушували законів під час подій у Гостиному дворі.

Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, коментуючи результати внутрішньої перевірки в МВС.

"Вчора я підписав заключення з цього приводу. Матеріали направлені до Генпрокуратури, а керівники підрозділів, які були відсторонені на час службового розслідування, повернулися до виконання своїх обов’язків", - сказав Захарченко.

За словами міністра, міліція під час подій не починала бійки, не брала в них участі, а лише підтримувала громадський порядок, утримуючи сторони від силового конфлікту.

"Раніше я вже пропонував народним депутатам, в разі виникнення якихсь проблем, звертатися до мого представника, якого я їм назвав. Але замість цього вони ні до кого не звернувшись, взяли 30 людей, надягли на них чомусь маски, взяли дроти, ломи і пішли захищати будівлю, яка, на їхню особисту думку, є культурною спадщиною", - сказав він.

За словами Захарченка, наразі перевірку подій продовжить прокуратура.

Водночас, як повідомляє Радіо Свобода, Окружний адміністративний суд відхилив клопотання захисників Гостиного двору про припинення будівельних робіт до завершення судового процесу. 

Відмову суддя Віталій Амельохін аргументував тим, що роботи здійснює ПАТ "Укрреставрація", яке не є суб’єктом владних повноважень, тож на нього не поширюється компетенція суду.

Із цим позивачі не погоджуються. За словами їхнього адвоката Ірини Невмержицької, яка серед інших представляє активістів Гостинної республіки, таке клопотання заявляється уже вп’яте.

"Будемо, можливо, заявляти відвід цій колегії суддів, оскільки очевидним є те, що об’єктивно вони справу не розглядають: ставлять конкретні питання відповідачам, повністю ігноруючи позивачів", – зазначив юрист.

Позивачі заявляють, що ПАТ "Укрреставрація" нехтує правилами пожежної безпеки, тому із нещодавнім займанням на горищі пожежники не могли дати ради тривалий час.

За словами активіста Вадима Торопова, присутнього на засіданні, те, що не зруйнує "Укрреставрація", зруйнує погода: після проведення буріння у стінах будівлі з’явилися тріщини, які розширюються.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва 21 лютого заборонив партії ВО "Свобода" проводити які-небудь акції та встановлювати намети на території Гостинного двору і на прилеглій до будинку території.

Минулого тижня міліція затримала кількох депутатів від ВО "Свобода" і активістів, які намагалися перешкодити захопленню Гостиного двору у Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News