Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича охороняють протиповітряні війська

Середа, 27 лютого 2013, 12:20

Повітряні сили України охороняють три резиденції президента Віктора Януковича - "Міжгір'я", "Форос", "Гута".

Про це пише в своєму блозі журналіст Олександр Аргат.

Журналіст зазначає, що у вересні 2012-го наказом міністра оборони Повітряним силам України було дано вказівку розробити три плани з прикриття повітряного простору над окремими районами.

"Ці плани, або ж по-військовому – "замисли", мають недвозначні назви "Міжгір'я", "Форос", "Гута". Хто не в курсі – це три резиденції Януковича. Ці райони було включено до переліку важливих державних об'єктів, а отже їх захист відбувається із залученням чергових сил. Тобто для їх оборони можуть підняти в небо черговий винищувач, бойовий гелікоптер, або пустити ракету із зенітного комплексу", - зазначає журналіст.

 

 


На запит депутата від "Свободи" Руслана Марцінківа міністр оборони Павло Лебедєв відповів так: "на сьогодні особливої актуальності набуло питання необхідності посилення контролю використання повітряного простору у зв'язку з суттєвим збільшенням кількості порушень порядку та правил використання повітряного простору малорозмірними та мало швидкісними повітряними суднами.".

"Ураховуючи те, що зазначені питання набули системного характеру та на підставі положень законів України "про боротьбу з тероризмом" та "про державну охорону органів державної влади та посадових осіб" у міністерстві оборони було прийнято відповідні рішення щодо опрацювання трьох замислів ППО районів перебування осіб, щодо яких здійснюється державна охорона (Межигір'я, Форос, Гута ), які вводяться в дію в разі отримання у встановленому порядку інформації від Управління державної охорони України", - йдеться у відповіді на запит.

"Заходи ППО районів перебування осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, здійснюється в рамках виконання завдань бойового чергування та не потребують додаткового виділення матеріальних засобів", - запевнив Лебедєв.

 

 

"Місцеві жителі говорять про новостворені позиції і на півночі та на сході Межигір'я. Активізація в розгортанні засобів ППО поміченна ними в Лютіжі та Літках. Військові поновлюють старі позиції, які залишили кілька або багато років тому. До військової техніки та житлових блоків тягнуть електрику. Так що, можливо, завдяку певному сусідству посилюється справді і захист повітряного простору над ГЕС і столиці загалом" , - пише Аргат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...