Україна й далі пропонує Митному союзу формат "3+1"

Четвер, 28 лютого 2013, 10:41

Українська сторона як і раніше вважає найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом формат "3+1".

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для України найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом є формат "3+1", у якому наша держава могла б брати участь шляхом створення зони вільної торгівлі з Митним союзом і приєднання до тих чи інших угод цього міждержавного утворення в окремих сферах, з урахуванням інтересів усіх без винятку сторін", - сказав він.

Кожара також наголосив, що Київ зацікавлений у розширенні економічної співпраці з Митним союзом і продовжує шукати такі форми взаємодії, які б ураховували національні інтереси країни.

Крім того, міністр висловився за розвиток взаємодії між Митним союзом і європейським ринком.

"Сьогодні для України це дуже конкретне економічне питання. Наше завдання – створити основу для справжнього об'єднання всієї Європи", - заявив Кожара.

"Україну, ЄС і Росію в перспективі повинні об'єднати безвізовий режим і спільна зона вільної торгівлі", - вважає глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, президент України Віктор Янукович пропонував формат співпраці з Митним союзом у форматі "3+1" (РФ, Білорусь і Казахстан плюс Україна), однак така ініціатива не знайшла підтримки з боку членів МС.

При даному форматі Україна не стає офіційним членом Митного союзу.

Українська влада намагається знайти такий формат взаємин із Митним союзом, який би не став перешкодою для підписання Угоди про асоціацію й зону вільної торгівлі з ЄС, тоді як Росія підштовхує Україну до вступу в це об’єднання.

Посол РФ у Києві Михайло Зурабов назвав малоймовірною можливість співпраці України з Митним союзом за формулою "3+1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування