Прокурор вважає, що Тимошенко пора в колонію

Четвер, 28 лютого 2013, 16:41

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко повинна бути переведена в Качанівську виправну колонію з Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" № 5, якщо вона не потребує лікування

Про це заявила заступник начальника управління Головного слідчого управління (ГСУ) Генпрокуратури Лілія Фролова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час вона зазначила, що це питання належить до компетенції Державної пенітенціарної служби.

"Це питання Пенітенціарної служби. Тобто якщо вона (Тимошенко) не вимагає лікування, вона повинна бути переведена в колонію, тому що вона є засудженою за рішенням суду, і повинна там (в колонії) відбувати покарання", - сказала Фролова журналістам у четвер в Києві.

Відповідаючи на питання про те, чи можлива примусова доставка Тимошенко в суд для участі в допиті свідків у "справі Щербаня", начальник управління ГСУ сказала: "Ніхто, звичайно, не буде її хапати і вантажити. Ви всі дорослі люди і розумієте, про що ми говоримо. Це ж потім буде використано проти (ДПтС) ".

"Пенітенціарна служба дуже ввічливо приходить вранці і запитує, що готово все для того, щоб везти вас в судове засідання, і тут же починаються заяви з приводу того, що дійте з урахуванням рекомендацій моїх лікарів", - додала Фролова.

За її словами, це свідчить про те, що Тимошенко, з одного боку, начебто б як хоче їхати, а з іншого - вона цього не робить.

"Звичайно ж, примусово її етапувати в судове засідання ніхто не буде. Все це повинно бути цивілізовано і цю цивілізованість проявляють працівники Пенітенціарної служби", - підкреслила Фролова, додавши, що "з боку підозрюваної Тимошенко цивілізованості ми абсолютно не бачимо".

Як відомо, 22 лютого 2013 прес-служба Міністерства охорони здоров'я повідомила, що створена Міністерством охорони здоров'я комісія з обстеження стану здоров'я Тимошенко вважає, що екс-прем'єр не вимагає подальшого лікування та реабілітаційних заходів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування