Посол ЄС: Україна до травня має хоча б розпочати реформи

Четвер, 28 лютого 2013, 21:34

Україна до травня має розпочати виконання вимог Європейського союзу щодо підписання угоди про асоціацію.

Про це заявив посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські в ефірі телеканалу ТВі, відповідаючи на питання, що буде, якщо Україна не виконає вимоги щодо підписання угоди про асоціацію до травня.

"Якщо чітко прочитати в заяву, там говориться про те, щоби робота якась почалася, принаймні, до травня. Щоб уже, коли прийде час, ми могли б повертатися до своєї роботи для отримання мандата європейської комісії, аби підписати угоду про асоціацію", - зазначив він.

"Якщо ні. То тоді, можливо є ризик тоді не виконати завдання, і не досягти цілі. Реформи, про які йдеться у цих документах і планах дій, не будуть закінчуватися у травні, вони мають бути продовжені", - підсумував посол.

"Звичайно, є якісь перші кроки. Про які говориться в декларації. Це саме Конституція, реформа судочинства, створення належних умов для ведення підприємництва. Звичайно це багато роботи і треба бути реалістами – не може бути все досконало до травня, але треба якось до цього йти", - уточнив Томбінські.

Посол допустив, що ув’язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко можуть випустити на свободу.

"Звичайно, одним з результатів цього саміту є те, що як раз Юрій Луценко може бути випущений на свободу якимось чином. Я не думаю, що говорю зараз про якусь секретної інформації, адже про це йдеться в українських ЗМІ", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування