Власенко: Ми вимагаємо допиту свідка у справі Щербаня, але без порушень

Середа, 6 лютого 2013, 13:41

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє про порушення прав його підзахисної під час спроби допитати її в режимі відеоконференції у справі Щербаня.

Про це він заявив після засідання Апеляційного суду Києва, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Судовий розгляд у справі Щербаня починається абсолютно так само, як слухалася газова справа. Мало того, що вони сфальшували справу, мало того, що вони використовують всі пропагандистські методи – їх не цікавить ні думка захисту, їх не цікавить нічого", - наголосив Власенко.

"Ви бачили сьогодні обличчя судді Царевич, яку не цікавили юридичні норми, яку не цікавило нічого. Ця дівчинка була призначена Андрієм Портновим у цей суд, і вона виконує прямі вказівки", - додав захисник.

За його словами, рішення про перенесення засідання на четвер, "розуміючи, що Тимошенко знаходиться в Харкові і хтось із захисту зустрінеться з нею не раніше 12 години, - є єзуїтським".

"Це абсурд. Це нехтування так званим новим КПК, який вони склепали, щоб засудити Юлію Тимошенко довічно", - заявив Власенко.

"Ви бачили, що суд нічого не цікавить. Суддя отримала вказівку якнайшвидше провести допит, інформацію пресі про це засідання "злили" вчора, щоб ви тут були присутні. Ми знаємо, що ця людина, яка буде допитана – це штатний свідок СБУ, якого вони використовують у свідченнях у багатьох резонансних справах, неодноразово залучена людина, яка буде говорити все, що скажуть", - сказав захисник.

"Ми не боїмося цього допиту, ми вимагаємо цього допиту, але ми вимагаємо його провести з дотриманням основних засадничих норм КПК", - додав він.

У свою чергу прес-секретар Тимошенко Марина Сорока уточнила: "Це не допит Тимошенко і не очна ставка. Це допит "штатного" свідка СБУ, але суддя і слідчі наполягали на присутності на ньому Тимошенко".

Вона ще раз наголосила на порушенні прав Юлії Тимошенко.

"Власенка повідомили про допит 4 лютого, відправивши запрошення на якусь невідому електронну адресу. Він його не отримав. Інших захисників – Кожем’якіна та Плахотнюка - запросили 4 лютого о 15.55 телефонним дзвінком. Юлія Володимирівна дізналася про те, що нібито планується якась її участь у слідчих діях, які будуть проводитися з тим свідком, у вівторок о 18:00", - сказала Сорока.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...