Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" пропонують голосувати по вівторках і четвергах

Середа, 6 лютого 2013, 21:31

Партія регіонів пропонує опозиції створити робочу групу з уточнення способів фіксації результатів голосування депутатів.

Про це йдетьсяв проекті Меморандуму, запропонованого "регіоналами" для розблокування Верховної Ради, текст якого є у розпорядженні "Українського тижня".

Зокрема, документом голові Верховної Ради пропонується утворити робочу групу у складі депутатів всіх фракцій "для підготовки протягом 30 календарних днів з дня підписання цього Меморандуму законопроекту про внесення змін до Регламенту Верховної Ради щодо уточнення способів фіксації результатів голосування народних депутатів України на пленарних засіданнях".

Також у майбутніх змінах до регламенту пропонується уточнити права головуючого на пленарному засідання Верховної Ради (зокрема, щодо надання права блокувати персональні електронні картки депутатів, які за даними письмової і електронної реєстрації відсутні на пленарному засіданні)".

Крім того, "регіонали" пропонують передбачити у змінах "відведення вівторка і четверга тижня, протягом якого проводяться пленарні засідання Верховної Ради, для прийняття Верховною Радою рішень".

Як відомо, опозиція на цьому тижні блокує роботу парламенту, вимагаючи від спікера Володимира Рибака ввести в дію вже розроблену, протестовану і вмонтовану у систеиу голосування "сенсорну кнопку", яка б дозволила голосувати депутатам лише персонально.

Рибак не погоджується, заявляючи, що для цього треба прийняти зміни до регламенту. У Партії регіонів наполягають на створенні робочої групи з вивчення досвіду європейських парламентів щодо персонального голосування.

Раніше "регіонали" пропонували проводити засідання лише по четвергах, щоб депутати могли збиратися на засідання для персонального голосування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування