Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція готова працювати лише два дні, але за правилами

Четвер, 7 лютого 2013, 07:28

В опозиції готові погодитися на те, що голосування у Верховній Раді буде проходити два дні на сесійний тиждень, але лише з використанням сенсорної кнопки.

Про це заявив представник партії "Свобода" Андрій Мохник, коментуючи пропозиції Партії регіонів, пише "Комерсант-Україна".

"Наша межа компромісу – це сенсорна кнопка!. Вони пропонують голосування по окремих днях тижня – вівторок і четвер, ми можемо це розглянути, але якщо не буде сенсорної кнопки, немає сенсу говорити далі", - заявив він. 

Представники опозиції повинні відповісти на пропозицію Партії регіонів підписати меморандум о 10:00 у четвер на нараді лідерів фракцій. 

"Це, звісно, дуже цікава пропозиція – у сотий раз підписати меморандум про те, що потрібно виконувати Конституцію", - скептично зазначив Арсеній Яценюк напередодні.

Він пообіцяв, що в опозиції "розглянуть меморандум", але запевнив, що їхні вимоги не змінилися: "Ми й далі наполягаємо на наших умовах – особисте голосування: кнопкою, руками, бюлетенями, будь-яким чином".

Джерело сказало газеті: "Нам роздали текст меморандуму. Його суть у тому, що вони (ПР) зобов'язуються забезпечити персональне голосування без виконання нашої вимоги про сенсорну кнопку. Сумніваюся, що в опозиції приймуть цей варіант". 

У середу в кінотеатрі "Зоряний" відбулося закрите засідання ради фракції Партії регіонів за участю прем'єра Миколи Азарова і спікера Володимира Рибака, на якому обговорювалися різні варіанти розблокування роботи парламенту.

За словами Олександра Єфремова, "регіонали" будуть переконувати опозиціонерів, але якщо блокування не припиниться, "шукатимуть шляхи вирішення цієї проблеми".

"Хоча не думаю, що влаштовувати бойню в сесійній залі з чемпіоном світу по боксу (Віталієм Кличком) – найкращий вихід", - заявив Єфремов і додав, що в керівництві ПР "хотіли знайти якесь розумне рішення і не влаштовувати в залі ефекти, які б завдавали шкоди іміджу нашої держави". 

А Михайло Чечетов заявив: "Ми прийдемо на роботу в четвер і п'ятницю, а потім поїдемо в округи. Якщо до 19 лютого Верховна Рада не буде розблокована, ми швидко відновимо її нормальну роботу".

У свою чергу, Арсеній Яценюк ("Батьківщина") заявив, що, "якщо Партія регіонів прийме силовий сценарій вирішення цієї проблеми, ми теж приймемо цей варіант!", і що Рибаку "простіше було б підписати розпорядження" про введення сенсорної кнопки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...