Ющенко вигадав ще один спосіб, щоб не віддавати партію

П'ятниця, 8 лютого 2013, 10:32

На суботу Віктор Ющенко скликає засідання політичної ради "Нашої України", на якому буде підніматися питання зняття з посади голови політради Сергія Бондарчука.

Про це повідомляє джерело "Української правди".

"Засідання політради скликається головою політради партії. Голова партії немає таких повноважень, тому Ющенко робить це в незаконний спосіб", - розповів співрозмовник.

За його словами, у суботу на цьому засіданні буде спроба "незаконно зняти з посади голову політради партії Бондарчука".

Водночас, інформацію про скликання засідання підтвердив і голова центральної крайової ревізійної комісії партії Юрій Макух.

"Не зважаючи на це та відкидаючи всі спроби голови Політради партії Бондарчука вирішувати проблеми партії, керуючись Статутом, 9 лютого Ющенко вдруге в незаконний спосіб намагається скликати засідання Політради", - заявив у коментарі Макух.

Він також закликав всіх членів політради "не брати участь у засіданні, скликаному в незаконний спосіб".

"Всі рішення, які будуть прийняті на цьому засіданні, будуть нелегітимними", - вважає голо КРК партії.

Водночас, прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявила, що рішення про зібрання політради було прийнято на президії 26 січня.

За її словами, у проекті порядку денного, який президія має затвердити, немає питання про відставку Бондарчука.

"Зараз у нас почнеться президія, де ми затвердимо порядок денний. Завтра будемо працювати за порядком денним. А плітки і чутки я не коментую", - сказала вона.

"За статутом нашої партії пункт 7.4.4 засідання президії може буде скликане на вимогу президії політради у кількості не менше третини ї складу. І голова тут ні до чого ...", - вважає Ванникова.

"У нього є більше обов’язок, а не право зібрати людей. А якщо він свій обов’язок не виконує, то це робить президія політради", - додала Ванникова.

"Заколотів у цьому середовищі ніхто не готує", - додала Ванникова.

Як відомо, 26 січня в Києві відбулися дві паралельні політради партії.

Бондарчук, який наразі очолює політраду, переконаний, що Ющенко цим самим порушив статут.

Пізніше 14 обласних організацій партії звинуватили Ющенка та його оточення у "збереженні лояльності до влади Януковича".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування