"Регіонали" збираються розблокувати Раду силою, якщо у них буде більшість

П'ятниця, 8 лютого 2013, 11:05

Партія регіонів може розблокувати трибуну силовим способом, якщо 19 лютого провладних депутатів буде більше, ніж 226.

Таку думку у коментарі журналістам висловив депутат від ПР Володимир Олійник.

За його словами, протягом поточного тижня, коли Верховна Рада не працювала, майже кожного дня у ВР були присутні від 225 до 240 депутатів. Однак працювати у них не було змоги.

"Якщо не буде досягнуто домовленості, то при наявності 240 депутатів, ми матимемо моральне право розблокувати трибуну", - сказав він.

За його словами. є два варіанти розвитку подій - "застосування пасивної сили" (депутати від ПР приходять і займають трибуну раніше, ніж опозиція), та, власне, силовий варіант розблокування, який є " неприйнятним".

"Я категорично проти бійки, але ті, хто сьогодні стоять біля трибуни, теж чекають на компроміс, бо їхні лідери по ночах блокують місця біля дружин, а хлопці ходять сюди", - сказав Олійник.

Він також нагадав, що для того, щоб президент мав право застосувати тридцятиденну норму для розпуску парламенту, має відкритися сесія. А якщо вона не відкрилася, то означає просто, що "депутати подовжили собі канікули".

Як відомо, опозиційні депутати вже четвертий день блокують Верховну Раду з вимогою запровадити сенсорну кнопку для особистого голосування.

У вівторок член Партії регіонів Володимир Вечерко заявив, що його колеги по фракції більше ніколи не будуть битися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування