Тарута: Щербань і Тимошенко вирішили конфлікт за 10 місяців до вбивства

П'ятниця, 8 лютого 2013, 11:33

Голова ради директорів Корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергій Тарута сумнівається у версії замовлення убивства Євгена Щербаня Юлією Тимошенко.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Всі комерційні конфлікти з ЄЕСУ у нас закінчилися до січня 1996 року - за десять місяців до вбивства Євгена Щербаня. У січні ми вже були в одному човні", - зауважив Тарута.

На питання, чи був конфлікт між Щербанем і Лазаренко, Тарута сказав, що ніколи про це не чув.

"Я з Лазаренком ніколи не зустрічався. І Щербань мені про цей конфлікт не говорив. Він висловлювався, про те, що "ось, дніпропетровські хочуть зайти напряму, але наша жорстка позиція, щоб працювали тільки через нас ". І на початку 1996 року ми цього вже досягли", - зазначив він.

"Практично кожного тижня приїжджала велика команда ЄЕСУ і Ітери. Вони сиділи у нас в офісі постійно, ми погоджували специфікації по кожному заводу, це досить велика рутинна робота і одночасно складна робота", - розповів Тарута.

За словами Тарути, щодо вбивства Щербаня ходили різні чутки.

"Оточення говорило, що Женя передчував і навіть охорону відпустив. Нібито знаючи, що на нього буде замах, він не хотів зайвих смертей", - розповів бізнесмен.

"Думав він чи ні, що завтра з ним може трапитися біда? Звичайно, не думав. Які були версії? Особисто у мене була і зарубіжна версія. Свого часу російський бізнес активно намагався заходити в Донецьку область. Була і політична версія. В якийсь мірі і дніпропетровська версія, але це були внутрішні відчуття ", - заявив він.

"Але точно це вбивство ніяк не міняло нашу схему, не давала переваг ЄЕСУ. Більш того, послаблювало наші позиції, тому що Євген досить жорстко відстоював інтереси ІСД і Донецької області", - підкреслив Тарута.

Повний текст інтерв'ю Тарути читайте скоро на "Українській правді"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News