Опозиція каже, що регіонали не можуть позбавити Власенка мандату

П'ятниця, 1 березня 2013, 10:02

Опозиція спростовує інформацію про те, що 28 лютого ввечері відбулося засідання регламентного комітету, на якому розглядалося питання про позбавлення мандату депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка.

Про це йдеться в спільній заяві народних депутатів від опозиції, які входять до регламентного комітету, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Депутати наголосили, що згідно з законом, питання дострокового припинення повноважень народного депутата, навіть за рішенням суду, попередньо повинне розглядатися регламентним комітетом, чого насправді не було.

"Ми відповідально стверджуємо, що жодного засідання регламентного комітету протягом лютого 2013 року не проводилося, оскільки ми відповідно до вимог діючого законодавства, не були проінформовані ні про ймовірне його проведення, ні про орієнтовний порядок денний", - йдеться в заяві.

"З жодними рішеннями, навіть з проектами рішень регламентного комітету, які б стосувалися здійснення депутатських повноважень народним депутатом Власенком, ми ознайомлені не були", - наголосили опозиціонери.

Депутати наголосили, що у разі оформлення рішення комітету про позбавлення мандату Власенка без дотримання встановленого порядку, "такі дії можуть містити ознаки складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом, і свідчити про здійснення політичних репресій".

Як повідомлялося раніше, заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що регіонали сфальшували рішення регламентного комітету щодо позбавлення Власенка депутатського мандату", і після цього спікер Володимир Рибак подав до ВАСУ подання щодо позбавлення бютівця мандату у зв'язку з тим, що він займається адвокатською діяльністю.

Сам Власенко нагадав, що подав заяву про відмову від права займатися адвокатською діяльністю ще 22 лютого.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування