Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали найбільше прогулювали засідання єврокомітету

П'ятниця, 1 березня 2013, 17:26

Засідання комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції найбільше пропускають депутати від Партії регіонів.

Про це написав кореспондент руху "Чесно" у парламенті Сергій Андрушко у блозі.

За його інформацією, у новому скликанні парламенту Віктор Тихонов відвідав лише одне, Ірина Бережна — два, а Юлія Льовочкіна, Олена Нетецька та Вячеслав Задорожний — 3  із 7 засідань комітету, до якого усі вони входять.

"Усі ці прогульники — представники Партії регіонів", - зазначив Андрушко.

"Завдяки проханню руху "Чесно", їхній комітет вперше в історії Верховної Ради почав оприлюднювати присутність депутатів на своєму сайті", - додав кореспондент.

Згідно з інформацією на офіційному ресурсі, інші члени комітету відвідали, принаймні, більше половини засідань (всього їх було сім).

Одне засідання так і не відбулося, бо прийшло менше половини членів комітету, написав Андрушко.

"На сайт виклали відео саме того засідання, на якому ухвалили проект спільної заяви щодо підтримки асоціації з ЄС. Тут Тихонов (перший і єдиний раз на засіданні) слова не брав", - зазначив він.

"Тут Борис Тарасюк вимагає, щоб у заяві була фраза — виконати вимоги ЄС у "повному обсязі". Є Бережна, яка наполягає на іншому формулюванні: "забезпечити максимальне виконання". Тут і посол ЄС Ян Томбінський говорить, що у заяві не має бути двозначностей", - додав Андрушко.

Він також від імені руху "Чесно" звернувся до членів усіх комітетів Верховної Ради з проханням створити веб-сайти комітетів (якщо немає); викладати інформацію на сайті із датами та часом проведення засідань та поіменними списками присутніх на засіданнях членів комітету.

Окрім того, Андрушко закликав викладати на сайтах комітетів стенограму засідань або проводити їхню відеотрансляцію.

"Уявіть, що засідання й інших комітетів транслюють і викладають на сайті. От, наприклад, засідання бюджетного комітету. Це найчисленніший комітет парламенту — тут 37 депутатів (для порівняння, у комітеті з питань пенсіонерів, ветеранів та інвалідів — лише 7!). Можна було б спостерігати, хто та які інтереси лобіює", - зазначив журналіст.

"Утім, інформація про діяльність бюджетного комітету з’являється з періодичністю один раз на місяць. Остання — за 8 лютого 2013 року. Попередній звіт - ще до нового року", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування