У скаргу Тимошенко до Євросуду "дописали" образи захисту

Понеділок, 11 березня 2013, 13:33

До Європейського суду з прав людини відправлено документи для доповнення скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо фактів політичного тиску на її захист.

Про це повідомив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, якого цитує офіційний сайт Тимошенко.

"Ми доповнили скаргу Тимошенко в частині здійснення політичного тиску не лише на неї, а ї на захист, на людей, які забезпечують комунікацію Тимошенко з зовнішнім світом, мається на увазі і Григорій Немиря, і Євгенія Тимошенко. Цей додаток до скарги сьогодні відправлено до Європейського суду з прав людини", - сказав він. 

Як відомо, Європейський суд з прав людини 28 серпня 2012 року провів публічні слухання справи "Тимошенко проти України", щодо скарги на незаконність затримання екс-прем'єра, після яких продовжив свою роботу у закритому режимі. 

Пізніше скаргу було доповнено фактами стосовно побиття Юлії Тимошенко під час силової госпіталізації з Качанівської колонії до лікарні, про оголошення нею голодування на знак протесту проти жорстокого поводження, а також щодо встановлення постійного відеоспостереження у колонії та лікарні. 

Інтереси Юлії Тимошенко у Європейському суді захищають адвокати Сергій Власенко та Валентина Теличенко. 

6 березня Вищий адмінсуд задовольнив клопотання щодо позбавлення Власенка депутатського мандата на підставі нібито сумісництва ним повноважень депутата з адвокатською діяльністю, хоча з березня 2008 року він не здійснював такої діяльності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування