Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українка втекла із сирійського полону

Понеділок, 11 березня 2013, 14:11

Журналістка Анхар Кочнєва втекла з катівень сирійських бойовиків і знаходиться у безпеці.

Про порятунок українки повідомляє Russia Today з посиланням на її чоловіка.

Кочнєва змогла самостійно вибратися з будинку, де її утримували бойовики. Жінка сховалася від переслідувачів в горах і пройшла більше 15 кілометрів.

Після мандрів їй вдалося знайти "правильних людей", які допомогли їй дістатися до території, що контролюється військами уряду, повідомляє чоловік колишньої "сирійської полонянки".

Журналістка Кочнєва, яка живе і працює в Сирії, перестала виходити на зв'язок з колегами та близькими в жовтні 2012 року.

На початку листопада в інтернеті з'явилося відеозвернення журналістки, де вона пояснила, що її викрали сирійські повстанці і зараз вона знаходиться в місті Хомс.

У листопаді 2012 року викрадачі повідомили про намір стратити журналістку, якщо за неї не внесуть викуп у розмірі 50 мільйонів доларів.

Кочнєва співпрацювала з цілим рядом російських та українських видань і телеканалів, а також надавала матеріали про Сирію. Вона також активно виступала на підтримку режиму Башара Асада, критично відгукувалася про дії повстанців і часто отримувала погрози на свою адресу.

У свою чергу виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс підтвердив, що вона втекла.

"Вона вийшла на зв'язок з посольством (України в Сирії)", - розповів він Ukranews.

За його словами, українка повідомила, що зараз перебуває на волі і в безпеці.

Перебийніс зазначив, що Кочнєва має намір 12 березня прийти в посольство.

При цьому він не уточнив, як українці вдалося втекти з полону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування