Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко не зрозумів, навіщо зніматися заради Тимошенко

Понеділок, 11 березня 2013, 16:29

Лідер УДАР Віталій Кличко не визначився, чи буде він балотуватися на пост мера Києва.

"Я не сприймаю мову ультиматумів, це не мова дискусій. Тим більше коли ми говоримо про найбільше місто України", - сказав він в інтерв'ю "Фокусу".

За його словами, закон про столицю був багаторазово порушений.

"Вибори мера, які повинні були відбутися в позаминулому році, спочатку були перенесені на минулий, потім на цей рік. Ми можемо суворо питати, як довго Київ житиме без мера. Але ми повинні ставити ультиматуми владі, а не одне одному. Ми живемо за правилами, яких не існує, за законами, які не виконуються ", - обурився Кличко.

"Тут Юрія Луценка звинувачують у нібито розтраті кількох сотень тисяч гривень на святкування дня міліції. При цьому Попов, офіційна особа, заявляє, що під час правління Леоніда Черновецького Київ втратив 70 млрд грн. Чому після колосальних дерибанів, які відбувалися при Черновецькому, відповідальності ніхто так і не поніс? Ми повинні дати відповіді на ці ключові питання, а не грати в ультиматуми", - зазначив він.

Кличко пообіцяв найближчим часом виступити з алгоритмом дій, який повинні погодити всі опозиційні сили.

"Вибори мера повинні проходити в два тури - відповідний законопроект ми подали. Потрібно визначити дату проведення виборів у відповідності до Конституції. Ми запропонували дату - 2 червня. Тобто спочатку потрібно визначитися з правилами, за якими відбудуться ці вибори, а потім погоджувати єдиного кандидата ", - заявив Кличко.

На запитання, чи не ображається він на Арсенія Яценюка, який його виштовхує в мери, Кличко відповів: "Я ніколи і ні на кого не ображаюся. Я не прихильник емоцій у політиці".
Що стосується президентських амбіцій, то Кличко відповів: "Мої амбіції - змінити цю країну. А на яких посадах - питання другорядне".


На думку Кличка, якщо Юрій Луценко і Юлія Тимошенко вийдуть на свободу, то "люди з таким великим політичним досвідом посилять опозиційні сили і дадуть потужну підтримку опозиції".

У той же час він не згоден, що якщо Тимошенко юридично зможе балотуватися в президенти, решті опозиційних кандидатів потрібно буде зняти свої кандидатури.

"Чому?", - запитав лідер УДАР. На коментар журналістки, "скажімо, виходячи з поваги", він відповів: "Якщо ми ставимо на одну шальку терезів питання поваги, на іншу - зміни режиму, то, думаю, друге - набагато важливіше. Потрібно виходити з розуміння, хто з кандидатів має реальні шанси перемогти сьогоднішнього президента ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...