Кочнєва не збирається в Україну й розповіла, як утекла з полону

Вівторок, 12 березня 2013, 08:46

Журналістка Анхар Кочнєва, яка втекла з полону, перебуває в Дамаску й уже зв'язалася з українським посольством.

Стан здоров'я Кочнєвої задовільний, передає РИА Нововости.

Як розповіла сама Кочнєва, її тримали в одному з південних пригородів Хомса, і вона була бранкою начальника військової ради ССА в цьому регіоні.

"Я була полонянкою начальника Військової ради ССА регіону південних пригородів Хомса, я втекла зранку близько 6 ранку, мене тримали в одному з південних пригородів Хомса — Буейда, там є озеро, і зранку мене перевезли через це озеро. Ішла, ішла й перша зустрічна людина виявилася тим, хто мені потрібний", — розповіла Кочнєва.

За її словами, викрадачі поводилися з нею погано.

"На початку, перші 40 днів із мною поводились більш-менш, а потім мене стали кривдити… Погано було, вони (викрадачі) самі погано живуть, а я жила ще гірше, ніж вони… Лікуватися тепер буду довго й дуже дорого, на жаль..", — сказала Кочнєва.

За словами журналістки, зрозумівши, що грошей за неї однаково не заплатять, вона почала готувати утечу. На волі була якась людина, яка збиралася надати допомогу, але в останній момент щось трапилося, і допомога так і не надійшла.

"І я все зробила сама. Тобто, я просто вийшла з будинку, пройшла повз їхній блок-пост, який був у трьох метрах від моїх дверей. Між мною й ними були залізні ворота, десь метр між нами був", - згадує жінка.

"Я йшла 15 кілометрів по полях, по городах", - додала вона.

"В останні дні мого знаходження в полоні було посилення режиму (охорони), але я зрозуміла, де вони хлопають вухами й змогла утекти… Я дуже страшно ризикувала, я йшла через поля, які могли закінчуватися мінними полями, а я через них ішла", — розповіла Кочнєва, додавши, що зараз "їде в Дамаск" під охороною.

У той же час її близька подруга екс-депутат Держдуми РФ Дар'я Мітіна повідомила, що Кочнєва не збирається повертатися ні в Україну, ні в Росію, а має намір залишитися в Сирії.

"Анхар буде продовжувати робити свою звичайну справу. Вона й далі буде викривати бандитів і Захід, який їх фінансує", – повідомила Мітіна, передає LifeNews

Однак родич українки Дмитро Астафуров запевняє, що Кочнєва збирається "додому", передає Інтерфакс.

"Додому вона збирається, але поки влагоджує питання із сірійською владою. Крім того, їй необхідно відновити документи", - сказав він

Куди саме відправиться Кочнєва, її родич не уточнив, оскільки в Одесі перебуває її мама, а в Москві – дитина. Тому, за його словами, поки незрозуміло, куди поїде Кочнєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News