Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців не погоджуються, що суд може забрати у депутата мандат

Вівторок, 12 березня 2013, 09:47

Абсолютна більшість українців - 81% підтримує прийняття закону про відкликання депутатів.

Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Не підтримують відкликання депутатів лише 13%, не визначилися з цього приводу – 6%.

Водночас на думку більшості опитаних - 61%, депутата повинен відкликати виборець.

14% опитаних вважають, що це повинен робити виборець, але за ініціативи партії, стільки ж – що це прерогатива виключно партії, яка висувала кандидата.

Ще 12% вважають, що це повинен робити суд, при цьому 7% вважають, що суд це має робити одноосібно, а 5% за ініціативи парламентської більшості.

 

Крім того, 5% опитаних вважають, що відкликати депутата повинен лише парламент, а ще 5%президент. Не визначились з цього питання 10%.

Понад половина опитаних вважає, що депутата потрібно відкликати за корупційні діяння, стільки ж – за недотримання виборчих обіцянок.

Майже 40% вважають, що депутата необхідно відкликати за зраду державним інтересам i невиконання своїх зобов'язань, які проголошуються у присязі.

Третина – за систематичну відсутність на пленарних засіданнях та засіданнях комітетів, стільки ж – за невиконання своїх публічних обіцянок щодо підтримки тієї чи іншої ідеології.

26% опитаних переконані, що депутата потрібно відкликати у випадку переходу до іншої фракції,  22% – за неособисте голосування. Не визначилися з даного питання лише 4% опитаних.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: