У МОЗ кажуть, що законно використовують дітей для тестування вакцин

Вівторок, 12 березня 2013, 16:17

Заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов спростовує інформацію про незаконне використання дітей для тестування вакцин та медичних препаратів.

Про це він повідомив на брифінгу в Києві, пишуть "Українські новини".

"Проведення клінічних випробувань препаратів - це така практика, яка проводиться у всіх країнах світу для того, щоб визначити ефективність роботи препарату який пройшов відповідні перевірки", - заявив він.

За словами Толстанова, це регламентується відповідним наказом міністерства "Про порядок проведення клінічних досліджень лікарських препаратів".

"Також існує затверджений міністерством перелік закладів, в яких дозволено проводити клінічні випробування. Ці препарати дозволені для використання на території України", - сказав він.

Толстанов підкреслив, що перед використанням препарату було отримано угоду від батьків дітей, на яких тестувалося ліки.

За його словами, в Міністерстві була створена комісія для перевірки даної ситуації.

Як відомо, 14 депутатів Верховної Ради від опозиційних закликають Генепрокуратуру перевірити факти можливого використання дітей при тестуванні вакцин та медичних препаратів сумнівного походження.

Депутати вважають, що протягом останніх 2 років посадові особи Міністерства охорони здоров'я фактично приховували факти проведення протизаконних клінічних випробувань сумнівних лікарських засобів на дітях.

Депутат Ради Головко звинувачує обласну дитячу лікарню у використанні дітей-сиріт для тестування вакцин в Полтавській області.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування