Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ватикані не змогли вибрати Папу з першого разу

Вівторок, 12 березня 2013, 20:23

Учасники конклаву у Ватикані, на якому мав бути обраний 266-й Папа Римський, не змогли визначитися зі своїм вибором.

Як повідомляють "РИА Новости", після першого туру голосування з труби на даху Сікстинської капели Апостольського палацу піднявся чорний дим.

У разі обрання нового предстоятеля Римсько-католицької церкви світу про це сповістить білий дим.

У конклаві беруть участь 115 членів Кардинальської колегії.

Учасники конклаву поклялися дотримуватися положень Апостольської конституції Universi Dominici Gregis (Вся паства Господа), а також зберігати в таємниці все, що пов'язано з виборами Папи Римського.

Для обрання на Апостольський престол майбутній понтифік повинен буде заручитися підтримкою як мінімум двох третин кардиналів-вибірників, тобто набрати не менше 77 голосів учасників конклаву.

Інформацію про підсумки першого туру голосування, який тривав близько двох годин, на площі Святого Петра у Ватикані чекав натовп віруючих, яких не злякав навіть дощ.

Після голосування має відбутися вечірнє богослужіння, а потім "князі церкви" відправляться в Будинок Святої Марфи, де і пробудуть до ранку.

У середу і наступні дні будуть проводитися чотири голосування на день, аж до обрання Папи, однак дим з труби Сікстинської капели буде йти двічі - в першій половині дня і ввечері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування