Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСУ розглядає позов про неперсональне голосування за Азарова і Арбузова

Середа, 13 березня 2013, 12:26

Засідання Вищого адміністративного Суду про визнання протиправними рішень Верховної Ради через неперсональне голосування перенесене на 27 березня.

Про це журналістам повідомив позивач - депутат фракції "Батьківщина" Юрій Одарченко в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Колегія суддів перенесла засідання на 27 березня на 10.00, мотивуючи тим, що відсутня відповідач - представники Верховної Ради", - зазначив він.

"Це виглядає досить дивним, тому що я як депутат був повідомлений про сьогоднішнє засідання суду через апарат Верховної Ради... Ми розцінюємо їх відсутність сьогодні як спробу затягувати розгляд справи", - сказав депутат.

За його словами, в позові "абсолютно чітко показано, що дії Верховної Ради були нелегітимними".

Одарченко пояснив, що свій позов адресував парламенту, а не до спікера Володимира Рибака, тому що функцію по забезпеченню персонального голосування виконує апарат Верховної Ради.

Одарченко подав до ВАСУ позов, в якому просить визнати протиправними дії Верховної Ради з проведення пленарних засідань 13, 18, 25 грудня 2012 року, а також 10 і 11 січня 2013 року без проведення до їх початку поіменної реєстрації таким чином, щоб унеможливити реєстрацію одного депутата за іншого.

Депутат також просить суд зобов'язати парламент проводити пленарні засідання з застосуванням електронної системи для голосування, яка б унеможливила реєстрацію і голосування одного депутата за іншого.

"Ми вимагаємо, щоб рішення Верховної Ради були визнані протиправними, а це означає те, що і голосування, які проводилися, - протиправні і незаконні. Закони повинні бути скасовані", - підкреслив Одарченко.

Депутат додав, що це стосується і рішень про надання згоди на призначення Миколи Азарова прем'єр-міністром і звільнення Сергія Арбузова з посади голови Національного банку України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: