До квітня судді ВАСУ вирішать, як бути зі скаргою Власенка на них

Середа, 13 березня 2013, 16:18

У Вищий адмінсуд надійшла заява Сергія Власенка про перегляд Верховним судом рішення ВАСУ про позбавлення його депутатських повноважень.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна"у прес-службі ВАСУ, заява від Власенка про перегляд справи надійшла 12 березня.

Протягом трьох днів суддя ВАСУ має перевірити цю заяву на предмет відповідності вимогам Кодексу про адміністративне судочинство.

"Якщо заява відповідає процесуальним нормам, то вирішується питання про допуск справи до провадження Верховного суду України. Таке рішення ухвалює колегія ВАСУ з 5 суддів протягом 15 днів", - пояснили в прес-службі ВАСУ.

Таким чином, зазначили в суді, орієнтовно до квітня судді ВАСУ вирішать долю заяви Власенка: чи буде Верховний суд розглядати її, чи відмовить, не знайшовши підстав для такого перегляду.

У ВАСУ додали, що підставою для допуску до провадження Верховного суду заяви захисника Юлії Тимошенко може бути неоднакове застосування норм матеріального права або встановлення міжнародною судовою інстанцією факту порушення українським судом міжнародних зобов'язань при розгляді даної справи.

Як повідомлялося, Власенко подав заяву через ВАСУ до Верховного суду про перегляд рішення про дострокове припинення його депутатських повноважень.

"Можливість перегляду рішення ВАСУ виникла у зв'язку з тим, що воно прямо суперечить попередньому рішенню того ж суду щодо сумісництва народного депутата Каськіва (голова Держагенції з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів)", - пояснив Власенко.

"Тоді суд вирішив, що Каськіва не можна позбавляти мандата, оскільки він не був присутній на засіданні регламентного комітету з його питання. До речі, в ухваленні того рішення брали участь двоє з п'яти суддів, які за аналогічних обставин зараз позбавили депутатства мене", - додав він.

Власенко переконаний, що Верховний суд може переглянути рішення ВАСУ за винятковими обставинами згідно з п.1 ч.1 ст.237 Кодексу адміністративного судочинства України.

"Українські кодекси виписані таким чином, що рішення про передачу справи у Верховний суд має прийняти сам Вищий адміністративний суд. Відповідно, я розумію, що надії на справедливий перегляд справи немає. Але я все ж таки вирішив пройти всі юридичні процедури усередині країни", - наголосив він.

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра Тимошенко в низці кримінальних справ. При цьому він наголошував, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра.

22 лютого 2013 року Власенко заявив, що подав заяву до Ради адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське посвідчення.

6 березня ВАСУ позбавив його депутатських повноважень через нібито суміщення адвокатської і депутатської діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування