Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІМ'Я НОВОГО ПАПИ - ФРАНЦИСК

Середа, 13 березня 2013, 20:16

Новим Папою Римським став Хорхе Маріо Бергольо, який взяв собі ім'я Франциск І.

 Фото РИА Новости
Папа Франциск І. Фото з Facebook понтифіка
Папа Франциск І. Фото з Facebook понтифіка

Новому, 226-ому Папі Римському 76 років.

Уперше за історію Папою став виходець з Південної Америки, хоча сім‘я Франциска I походить з Італії. Також вперше в історії католицької церкви понтифіком став єзуїт.

В Аргентині він викладав у кількох католицьких коледжах теологію, літературу.

Папа Франциск І вважається представником консервативного напрямку, бо виступав проти абортів, евтаназії, одностатевих шлюбів.

На площі перед собором зібралося величезна кількість людей. Трансляцію вели багато світових телеканалів.

З балкона собору Святого Петра про обрання папи оголосив кардинал Жан-Луї Торан. "Habemus papam!" - сказав він латинською, що означає "у нас є папа".

Через деякий час після цього на балкон до людей вийшов новий папа, який попросив благословення від людей, потім благословив їх.

"Спочатку я б хотів, щоб ми помолилися за нашого почесного Єпископа Бенедикта (який вперше в історії католицької церкви пішов з посади Папи Римського - УП). Давайте помолимось разом за нього, щоб Бог благословив його", - звернувся Франциск I до людей.

Крім того, він сказав, що всім, хто знаходиться на площі, або дивиться чи слухає трансляцію, він відпускає гріхи.

Закінчуючи промову, він сказав:

"Я благословляю вас і весь світ, всіх чоловіків і жінок. Брати і сестри. Я вас залишаю. Дякую вам. Моліться з мене, і я буду з вами скоро. Ми побачимось скоро. Завтра я хочу піти помолитися Мадонні, щоб вона захистила Рим. На добраніч і спіть добре".

Як відомо, конклав, що відкрився 12 березня в Ватикані, обрав в середу 266-го Папу Римського - з труби на даху Сікстинської капели Апостольського палацу піднявся білий дим.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...