Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фюле вже чекає хороших новин про Луценка і Тимошенко

Середа, 13 березня 2013, 21:22

Київ вже має постачати хороші новини про вирішення проблеми виборчого правосуддя, зокрема, у справах екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка.

Про це заявив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Прийшов час відправляти хороші новини щодо вирішення питання виборчого правосуддя", - сказав він.

"Поки справи Тимошенко і Луценка не вирішені потрібним чином, і не буде достатньо впевненості, що виборче правосуддя більше не буде застосовуватися, ми навряд чи можемо говорити про умови, які є сприятливими для підписання Угоди про асоціацію", - заявив Фюле в середу в Європарламенті .

Він також висловив упевненість, що Європейський Союз повинен "залишатися дотримуватися певної політики послідовного співпраці з Україною".

"Ми поставили безпрецедентну мету, і ми сподіваємося, що зможемо її досягти. Зі свого боку, Україна повинна вжити дії щодо питань, які наблизять її до Європейського Союзу, і повернуть у зворотний бік відкатування, яке відбулося нещодавно", - підкреслив він.

Роблячи висновок щодо ситуації в Україні, європейський політик висловив упевненість, що Києву необхідно "утриматися від зловживання судовою системою в політичних цілях".

"Юридичні пояснення не виправдовують того, що сприймається як виборчі дії. Справи Тимошенко і Луценко повинні бути вирішені в терміновому порядку", - заявив Фюле.

Як відомо, Європейський парламент на засіданні в середу розглядає ситуацію в Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування