У МЗС вирішили, що головна проблема України – це блокування Ради

Четвер, 14 березня 2013, 11:48

В МЗС після дебатів в Європарламенті зробили висновок в необхідності розблокування трибуни Верховної Ради.

Про це йдеться у коментарі департаменту інформполітики МЗС.

"На особливу увагу заслуговують чіткі сигнали щодо нагальної необхідності об’єднання зусиль опозиції та влади заради європейського майбутнього нашої держави та, зокрема, підписання всеохоплюючого двостороннього документа, який, за словами виступаючих, надасть реальні інструменти для "розбудови Європи в Україні", - сказано в коментарі.

"У зв’язку з цим МЗС України підкреслює виключну важливість розблокування  та забезпечення ефективної роботи Верховної Ради України відповідно до рекомендацій депутатів Європейського Парламенту", - додали в МЗС.

Крім того, у відомстві упевнені, що "ключовим підсумком дебатів стало чітке засвідчення налаштованості Європарламенту на підписання з Україною Угоди про асоціацію під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року".

Як відомо, під час євродебатів комісар Штефан Фюле дійсно говорив про необхідність розблокування ВР, однак він наголошував, що "Україні потрібна влада, що створить середовище, сприятливе для діалогу, але й так само потрібна конструктивна опозиція, яка може повністю брати на себе відповідальність перед українським народом".

Крім того він наголошував: "Так само, як важливо, аби робота Верховної Ради не блокувалася, так само важливо, аби ця демократична інституція працювала прозоро та передбачувано, згідно з буквою та духом її власних правил". Ця реплікам стосувалося позбавлення опозиціонера Сергія Власенка мандата.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування