ЯНУКОВИЧ: РІШЕННЯ ПО ВЛАСЕНКУ ЗАКОННЕ

Четвер, 14 березня 2013, 13:29

Президент Віктор Янукович визнав, що позбавлення ВАСУ депутатських мандатів негативно відіб'ється на відносинах України з ЄС, але заявив, що це рішення законне.

Про це він заявив на прес-конференції з латвійським колегою в четвер у Києві.

За його словами, у жодній європейській країні депутати не можуть суміщати депутатську діяльність і, зокрема, адвокатську.

"Що стосується депутата (Сергія Власенка), у нього було сумісництво з роботою адвоката, тобто, у нього була ліцензія й він займався адвокатською діяльністю", - сказав він.

"У жодній країні Європи, у жодній країні світу цим також займатися не можна, тому суд прийняв рішення згідно із законом. Як це впливає на відносини з ЄС? Безумовно, негативно", - підкреслив Янукович.

У той же час президент відзначив, що якщо можна було б відстрочити це рішення і дати можливість депутатам визначитися, де вони прагнуть працювати - займатися професійною діяльністю або працювати депутатами - це було б правильно.

"Це з однієї сторони. А з іншого боку – коли я розмовляв з головою Верховної Ради, він сказав, що їх неодноразово попереджали, і пройшло вже більше 3 місяців, коли їх попереджали, що треба вирішувати це питання й вони його не вирішили", - сказав Янукович.

При цьому він зазначив, що більшість депутатів вирішила аналогічні питання.

За словами Януковича, виключень не має бути ні для кого, ні для уряду, ні для депутатів, коли мова йде про закон.

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра Тимошенко в низці кримінальних справ.

22 лютого 2013 року він заявив, що подав заяву в Раду адвокатів України із проханням скасувати його адвокатське посвідчення.

Він зазначив, що згідно з чинним законодавством право на заняття адвокатською діяльністю припиняється від дня подачі заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Тимошенко.

Пізніше спікер парламенту подав прохання до ВАСУ про зняття з Власенка мандата, ґрунтуючись на рішенні регламентного комітету, який спочатку не проводив такого засідання, а на іншому засіданні підтвердив рішення попереднього.

Але ВАСУ позбавив Власенка повноважень. 

Відео 5 канал

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...