Опозиціонеру погрожують судом за скандал з випробуванням вакцин на дітях

Четвер, 14 березня 2013, 14:19

Влада Полтавської області подасть до суду на народного депутата Валерія Головка, який заявив, що на дітях-сиротах області проводять випробування вакцин.

Про це заявив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Валерій Пархоменко, повідомляє "Тиждень.ua".

За його словами, за неправдиву інформацію депутат повинен відповісти.

"Справжнім скандалом стала заява народного депутата Валерія Головка щодо того, що на Полтавщині на дітях-сиротах проводять випробування вакцин. Депутат зробив цю заяву, заробив якісь публічні бали, а ви собі розбирайтеся. Такого влада не допустить і подасть до суду за такі вчинки", - заявив Пархоменко.

"У п'ятницю до Полтави приїде уповноважений у справах дітей і ми відзвітуємо про цю ситуацію", - повідомив чиновник.

"Такі заяви вносять деструктивний характер і заважають роботі. Я б порадив, перш ніж робити такі заяви, дізнатися факти, запитати у влади, а вже потім робити якісь висновки", - додав він.

Як відомо, депутат Верховної Ради від фракції ВО "Батьківщина" Валерій Головко звернувся з запитом до начальника департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації з вимогою розібратися з інформацією, що в області дітей-сиріт використовують для випробувань вакцин і медпрепаратів, які не мають акредитаційного сертифікату.

Головко вимагав від керівника обласного департаменту охорони здоров'я у разі підтвердження даної інформації притягнути до відповідальності винних осіб.

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов 12 березня заявив, що проведення клінічних випробувань препаратів регламентується відповідним наказом міністерства.

Толстанов підкреслив, що перед використанням препарату було отримано згоду від батьків дітей, на яких тестувалися ліки.

Раніше депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко заявив, що після використання вакцин виробництва фірми "Фармстандарт-Біолік", яка належить сину міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, тільки у 2012 році померло 8 дітей. 

Після скандалу Олександр Богатирьов продав свої 19% акцій компанії "Фармстандарт-Біолік" іншому акціонеру – Олександру Забудкіну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News