Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Кіпрі готуються ввести податок на всі вклади

Неділя, 17 березня 2013, 11:39

Єврогрупа вимагає від Кіпру обкласти разовим податком у 6,75% всі вклади до 100 тисяч євро і 9,9% - вклади понад цієї суми.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, введення такого податку було однією з неодмінних умов надання Кіпру екстреного пакету допомоги від ЄС і МВФ у розмірі 10 млрд євро (13 млрд доларів), рішення про яке було прийнято в суботу в Брюсселі.

Рішення Єврогрупи викликало у населення Кіпру шок. Тисячі кіпріотів вишикувалися в черги до банкоматів, щоб встигнути зняти гроші до вівторка, коли рішення про введення податку може вступити в силу. Повідомляється, що в багатьох банкоматах готівка швидко закінчилася, інші банки різко обмежили суму зняття.

Влада обіцяє, що взамін втрачених грошей вкладники отримають акції банків, в яких зберігаються їхні кошти.

Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс заявив у суботу, що його країну змусили провести примусове списання депозитів, інакше Кіпру загрожувало б неминуче банкрутство банків.

Європейські країни не раз дорікали Кіпру в тому, що на острові відбувається відмивання грошей, в основному, російських. Крім того, на переговорах Єврогрупи висловлювалися побоювання, що гроші, виділені Кіпру, можуть опинитися в руках багатих росіян, які мають рахунки на острові.

Екстрене засідання парламенту Кіпру, на якому має бути розглянуто законопроект, що вводить податок на банківські вклади, перенесено з неділі на понеділок, повідомляє Інтерфакс з посиланням на місцеві ЗМІ.

Планується, що засідання відбудеться в понеділок о 16:00.

Крім того, президент Кіпру переніс неофіційний парламентський брифінг щодо законопроекту, який також був намічений на неділю.

Уряду Кіпру не вистачає одного голосу в парламенті, щоб схвалити закон, оскільки опозиція відмовилася підтримати даний законопроект.

Як повідомлялося, нещодавно з'явилася інформація, що операція продажу Валерієм Хорошковським найбільшого українського телеканалу "Інтер" пройшла на офшорах.

Приватне акціонерне товариство "Телеканал "Інтер" засноване на 29% російським "Першим каналом" (ВАТ "Перший канал"), 10% – у ТОВ "Пегас Телебачення", і нарешті контрольний 61% "Інтера" належить ТОВ "Український медіа-проект". Ця фірма, у свою чергу, на 100% заснована кіпрською компанією U.A. Inter media Group Limited, Кіпр.

До початку 2013 року вона належала Хорошковському, а саме його кіпрській фірмі K.H. MEDIA LIMITED. Після нового року "кіпрське обличчя" 61% "Інтера", фірму U.A. Inter media Group Limited, купив Дмитро Фірташ, а саме його кіпрська компанія GDF MEDIA LIMITED.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...