Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак вирішив, що Раду блокують через президентські амбіції

Неділя, 17 березня 2013, 22:00

Спікер Володимир Рибак вважає, що за блокуванням парламенту стоїть прихована боротьба між лідерами опозиційних фракцій.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Події тижня" на телеканалі "Україна" у неділю.

На репліку журналіста, що парламент блокували, щоб не дозволити Рибаку оголосити про припинення депутатських повноважень Сергія Власенка, спікер відповів: "Я не збираюся нічого оголошувати, я не знайшов на сьогоднішній день закону, що треба оголошувати щось".

"Ні, я думаю, не в цьому причина. Причина в іншому. Я секретів не відкрию. Cеред п'яти керівників фракцій, три - кандидати в президенти. Природно, сьогодні йде боротьба між трьома", - сказав він, підтвердивши, що має на увазі Олега Тягнибока, Віталія Кличка та Арсенія Яценюка.

"А потім - вибори в Києві. Тут я з рахунку збився, скільки тут уже мерів сидить в парламенті! А плюс ще там теж, крім цих трьох, ще кандидати сидять в президенти", - зазначив Рибак.

Відповідаючи на питання, чи є ця боротьба справжньою причиною блокування парламенту, він сказав: "Ви проаналізуйте, одне блокування було: хтось блокував, а хтось відпочивав. Друге блокування: хтось блокував, а хтось дивився збоку. Ось на цьому тлі йде така прихована боротьба. Можливо, для простої людини вона не завжди помітна".

Він також зазначив, що не вірить в єдність опозиції: "Ні, я ніколи не вірив і ніколи не повірю, що опозиція буде разом. Перше, що розсварить - це вибори мера в Києві".

У той же час, Рибак розповів, що вважає лідера "УДАРу" Віталія Кличка легендарним спортсменом і дивився практично всі його поєдинки.

"Я і зараз до нього ставлюся з величезною повагою. Ну і, скажу, взаємно. Коли ми сідаємо, дивлячись в очі один одному, ніяких питань немає. Інша справа, коли вже збирається колектив, фракція, висловлюють відношення до один одного - я роблю скидку, це політика - вона не завжди буває чиста", - зазначив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування