Влада публічно заявила про підтримку МАУ

Понеділок, 18 березня 2013, 07:43

У Державіаслужбі привселюдно заявили про підтримку національної авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Про це пише Комерсант-Україна.

Державіаслужба, видаючи дозволи на нові польоти авіакомпаніям, не дозволить конкурентам "Міжнародних авіаліній України" "блокувати роботу національного перевізника", заявив перший заступник глави відомства Олександр Гречко.

"Деякі авіакомпанії подають заявки на напрямок Київ-Париж, який роками розбудовувала МАУ. Компанія на ньому працювала, а ми повинні пустити туди low-cost?" — обурився чиновник.

Багато авіакомпаній, серед яких "Візз Ейр Україна", " Ютейр-Україна" і Air Onix, подали заявки на маршрути, від яких відмовилася авіакомпанія "Аеросвіт". Однак, як з'ясувалося, майже всі напрямки, по яких раніше літала "Аеросвіт", уже зайняті МАУ.

Перевізник зумів одержати призначення на всі маршрути "Аеросвіта", включаючи далекомагістральні, 11 грудня 2012 року.

Деякі частоти Державіслужба все-таки видала авіакомпаніям. Минулого четверга відбулося засідання ліцензійної комісії, повідомив Олександр Гречко.

Але, за даними видання, компанії змогли одержати призначення лише на кілька напрямків — у ті країни, з якими в України немає обмежень по кількості призначених перевізників, частот або пунктів призначень.

У ДАС відмовилися уточнити, кому були видані нові призначення.

Незалежний експерт Олександр Ланецький вважає, що в підтримці національного авіаперевізника немає нічого поганого й наводить приклад Німеччини й Lufthansa, а також  Франції й Air France.

Втім, на його думку, і МАУ, і "АероСвіту" чіткої держпідтримки завжди не вистачало — регулятор штучно обмежував розвиток обох перевізників, не даючи їм розбудовуватися на однакових напрямках. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування