Правозахисник сподівається, що його виправдають у "порнографічній" справі

Понеділок, 18 березня 2013, 13:43

Суддя Вінницького міськсуду Вінницької області Юрій Ковбаса ухвалив рішення відкласти засідання у справі правозахисника Дмитра Гройсмана на 2 тижні до 29 березня, щоб дати можливість прокуратурі надати всі необхідні документи.

Про це у коментарі "Українській правді" повідомив Гройсман.

"Мій прогноз такий - частково обвинувачення буде знято самою прокуратурою, що означає виправдання по цій частині. А по іншій частині я думаю, що суд зробить цю справу і винесе виправдальний вирок", - сказав він.

За його словами у понеділок у суді мали відбутися дебати, останнє слово і вирок.

"Але перед тим як мали відбутися судові дебати, суд був зобов'язаний оголосити усі документи, які були у виправдання прокуратури і мали надійти до сьогодні. І з'ясувалося, що з чотирьох документів суд отримав тільки один", - сказав Гройсман.

За його словами, прокуратура без пояснень їх не надала.

Правозахисник також висловив подяку всім тим, хто у понеділок взяв участь в акції на його підтримку, і висловив солідарність з тими людьми, яких було затримано на акції.

Як відомо, у понеділок під Генпрокуратурою у Києві на мирній акції на захист правозахисника Дмитра Гройсмана, якого звинувачують у розповсюдженні порнографії, затримали 4 людей.

Правозахиснику пред'явили звинувачення за публікацію у його блозі зображення статуетки чоловіка з фалосом, що лежить на Конституції України.

Крім того, Гройсман звинувачується в розповсюдженні порнографії за розміщене в ЖЖ зображення фалоса поруч із зображенням екс-президента Віктора Ющенка.

Також правозахисник обвинувачується в тому ж злочині, вчиненому повторно, що передбачає до 7 років позбавлення волі.

Окрім того Гройсман обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301 КК України "Розповсюдження предметів, зображень, творів порнографічного характеру".

Це звинувачення інкримінується Гройсману за розміщення в його ЖЖ посилання на відеоролик про російських політиків та громадських діячів Віктора Шендеровича, Едуарда Лімонова та Олександра Поткіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування