"Батьківщина" ще вирішує, чи блокуватиме завтра Раду

Понеділок, 18 березня 2013, 18:44

У понеділок ввечері відбувається засідання фракції "Батьківщина", на якій обговорюється питання про блокування завтра трибуни Верховної Ради.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій в ефірі 5 каналу.

"Кінцеве рішення має прийняти фракція. Буквально в ці хвилини, як ми з вами говоримо, відбувається засідання фракції "Батьківщина", на якому і буде вирішено питання колективно, голосуванням, стосовно завтрашнього блокування або не блокування", - сказав депутат.

"Ми справді поставили низку вимог. Для нас справді важливо, щоб відбулися вибори мера Києва, бо 27 травня закінчуються повноваження міської ради і 28 травня вона вже не буде чинною. І завтра останній день, коли можна приймати рішення, щоб 2 червня відбулися вибори…", - заявив він.

Окрім того, Парубій наголосив, що його політсила вимагала створення тимчасової слідчої комісії щодо позбавлення мандату Сергія Власенка, а також звіту уряду.

"Але подивіться, як вони проводять свою так звану політику переговорів. Зранку вони обіцяють на погоджувальній раді, що буде створена ТСК по проблемних округах і по Власенку. Вони розуміють, що є подання у Європейський суд, і треба дочекатися його рішення. Вже за кілька годин вони скликають ЦВК, і рішенням ЦВК фактично реєструють наступного депутата", - заявив депутат.

"Тобто це показує, що насправді ніяких переговорів, ніяких компромісів вони не хочуть шукати. Вони ведуть себе агресивно, як бульдозер", - прокоментував дії влади опозиціонер.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування