"Регіонали" запитають у суду про законність виборів в Києві 2 червня

Понеділок, 18 березня 2013, 23:33

Якщо призначити вибори в Києві на 2 червня, їх можуть визнати незаконними.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі телеканалу ICTV.

"Навіть сьогодні на погоджувальній раді було зрозуміло, що представники меншості навіть не розуміють, чого вони домагаються. З одного боку, вони вимагають змін закону про вибори, з іншого боку вимагають 2 червня провести вибори, хоч чисто процедурно це зробити неможливо", - заявив він.

"Що стосується виборів у Києві, особисто я зроблю все від мене залежне в рамках закону, щоб в Києві була легітимна, законна влада", - сказав Колесніченко.

"Але сьогодні ми маємо юридичний казус. Проблема, яка викликана стрибками по нашому законодавству і тим, що вибори в Києві проводилися як позачергові, а за чинною Конституцією сьогодні питання лише одне: вибори для всіх є черговими - в один і той же день по всій країні, голів і місцевих рад", - заявив він.

"Тому, щоб уникнути незаконного рішення, за наявною у мене інформацією, вже достатньо депутатів підписалися під зверненням до Конституційного суду, щоб він дав роз'яснення, як нам оцінювати позицію Конституції, яка визначає для всіх вибори в один і той самий час", - додав депутат.

"Тому, що якщо ми порушимо Конституцію і призначимо вибори сьогодні, то це означає порушення, і в будь-яку секунду це можна визнати незаконним", - заявив Колесніченко.

Політик також підкреслив, що "Партія регіонів зробила все від неї залежне, щоб парламент працював".

"Ми методично сидимо й чекаємо, коли ж людям, нарешті, прийде в голову розуміння того, що Україні необхідні закони", - сказав він.

Депутат від ПР Олена Бондаренко додала, що партія не буде визначати свою позицію щодо виборів у Києві, поки суд не дасть роз'яснення щодо їх законності.


У той же час, депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій заявив, що опозиція станом на 18 березня все ще не визначилася з кандидатом на крісло мера Києва, проте зазначив, що це буде єдиний кандидат від трьох опозиційних сил.

Як відомо, в понеділок увечері на засіданні фракції "Батьківщина" вирішила, що зможе розблокувати Верховну Раду у вівторок, якщо, зокрема, в порядку денному буде питання про призначення виборів у Києві на 2 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування