Турчинов: Якщо люди підтримають, будуть перевибори президента і Ради

Вівторок, 19 березня 2013, 11:08

Олександр Турчинов сподівається, що масштабні акції протесту в областях і в Києві призведуть до дострокових президентських і парламентських виборів.

Про це перший заступник глави партії "Батьківщина" сказав в інтерв'ю "Фокусу".

"Ми виходимо на вуличний формат протистояння ... Представники Об'єднаної опозиції поїдуть в регіони, щоб підіймати людей на захист своїх прав. Сподіваюся, що до нас приєднаються представники "УДАРу"і "Свободи" і ми почнемо діяти як одна команда не тільки в стінах ВР" , - сказав він.

За словами Турчинова, всі депутати "Батьківщини" закріплені за областями, на центральних мітингах в обласних центрах, "окрім Арсенія Яценюка мають бути і Олег Тягнибок, і Віталій Кличко".

"Я сподіваюся, що всі потоки регіональних акцій протесту зіллються в один потужний потік у Києві. Якщо люди підтримають нас, ми отримаємо дострокові президентські і парламентські вибори", - сказав він.

За словами Турчинова, провладна більшість і керівництво парламенту відпрацьовують технології, придумані на Банковій, ігноруючи Конституцію, законодавчі та регламентні норми".

"Не може нормально працювати парламент, вичавлений за рамки Конституції", - упевнений він.

"Ми будемо діяти і досягати результату різними способами. В епіцентрі акцій протесту може опинитися не тільки парламент, а й інші державні установи. І в цих акціях братимуть участь не лише народні депутати", - заявив Турчинов

Він вважає, що, відбираючи через суд депутатський мандат у захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, влада намагалася залякати опозицію.

"На Банковій відпрацювали механізм оперативного позбавлення опозиційних депутатів мандата через підконтрольні суди. Тим самим демонструється, що в обхід Конституції та законів будь-хто може бути викинутий із парламенту", - сказав Турчинов.

"Хотіли залякати парламентську опозицію, в результаті лише посилили парламентську кризу. Але сьогодні політична криза не лише в парламенті", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування