Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про смерть Магнітського у Росії закрили

Вівторок, 19 березня 2013, 12:15

Слідчий комітет РФ припинив кримінальну справу за фактом смерті співробітника фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського за відсутності події злочину.

"У ході розслідування кримінальної справи об'єктивних даних про вчинення щодо Магнітського злочинів не встановлено", - заявили "Інтерфаксу" в Слідчому комітеті.

Там зазначили, що запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо Магнітського обирався відповідно до норм закону і за наявності достатніх на те підстав.

"Під час перебування Магнітського в слідчих ізоляторах для нього не створювалися спеціальні умови утримання під вартою, відмінні від умов утримання інших слідчо-ув'язнених, не чинилося будь-якого тиску, не застосовувалися фізичне насильство або тортури", - відзначили в СК.

За висновком судово-медичних експертів, смерть настала від гострої серцевої недостатності, набряку мозку та легенів з гострими крововиливами, розвиненими у зв'язку "з фібриляцією шлуночків серця, в результаті ускладнень від двох основних конкуруючих захворювань: вторинної дисметаболічної кардіоміопатії на тлі цукрового діабету і хронічного активного гепатиту".

"У зв'язку з цим, за результатами попереднього слідства, прийнято рішення про припинення кримінальної справи за відсутністю події злочину", - розповіли у відомстві.

Слідство прийшло до висновку, що кримінальне переслідування Магнітського здійснювалося у встановленому законом порядку.

Родичі Магнітського оскаржать це рішення. "Можливість оскаржити такі рішення передбачена. Зрозуміло, ми будемо це робити", - сказав адвокат матері Магнітського Микола Горохов.

За його словами, про припинення кримінальної справи слідчі представників родини покійного не повідомляли. "Я чую це від вас", - сказав він.

Співробітник фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, якого звинували в ухиленні від сплати податків, помер у московському слідчому ізоляторі 16 листопада 2009 року.

Причиною його смерті була названа гостра серцево-судинна недостатність. Захист заявляв, що він не раз скаржився на стан здоров'я і просив провести медичне обстеження.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування