Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС ВИМАГАЄ ВІД УКРАЇНИ ВІДКЛИКАТИ РІШЕННЯ ПРО СПЕЦМИТА НА ІНОМАРКИ

Вівторок, 19 березня 2013, 12:51

Підвищення ввізного мита на більшість пасажирських автомобілів, які імпортуються в Україну, буде згубним для експорту автомобілів із ЄС.

У представництві ЄС в Україні зазначили, що таке підвищення встановлює додаткові торгові бар'єри в дуже чутливому секторі, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Минулого літа, коли цей захід було вперше запропоновано, ЄС висловив свою глибоку стурбованість і звернувся до України з проханням дати чітке фактичне обґрунтування такого кроку", - зазначили в представництві ЄС.

"Однак у відповідь ми не отримали додаткової інформації на наше прохання; також Україна не вжила в цьому напрямку жодних подальших дій", - заявили у представництві.

ЄС закликав Україну переглянути та відкликати своє рішення про введення спецмита, оскільки йому не вистачає належного юридичного обґрунтування і воно чинить негативний вплив на економічні інтереси ЄС.

Раніше Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі опублікувала рішення ввести спецмито на нові імпортні машини. Воно складе 6,46% на автомобілі з двигуном від 1 до 1,5 літрів і 12,95% - для автомобілів із двигуном від 1,5 до 2,2 літрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: