Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Авакова перевели у свідки, бо не можуть пред'явити звинувачення

Вівторок, 19 березня 2013, 15:59

Депутат від "Батьківщини", екс-глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков був допитаний у справі про незаконне відчуження 55 га землі біля Харкова.

Про це повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Олександр Бабіков на брифінгу у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Арсен Борисович Аваков був допитаний як свідок у кримінальній справі. Він дав свідчення, висловив свою точку зору", - зазначив він.

"В даний час орган розслідування займається тим, що всі доводи і аргументи, які він надав нам, ми перевіряємо слідчим шляхом: допитуємо людей, вимагаємо додаткову документацію і т.д. Після перевірки всіх доводів і аналізу зібраних доказів, буде прийнято подальше рішення про спрямування цієї справи", - сказав Бабіков.

Разом з тим, він не відповів на питання, чи пов'язано зміна процесуального статусу Авакова (він був обвинуваченим, а став свідком) з обранням його депутатом.

У прес-службі прокуратури Харківської області пояснили, що новий КПК не передбачає статусу обвинуваченого у справі, є тільки статус підозрюваного.

Але для пред'явлення народному депутату повідомлення про підозру у скоєнні злочину необхідна згода 226 парламентаріїв на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Як відомо, 31 січня 2012 року Аваков був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 га землі біля с. Песочін (Харківська обл.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування