Луценко скаржиться на здоров'я і каже, що з нього роблять інваліда

Вівторок, 19 березня 2013, 20:48

Екс-міністр МВС Юрій Луценко повідомив про погане самопочуття та відмову керівництва колонії у лікуванні в клініці "Оберіг".

Про це йдеться у заяві екс-чиновника, розповсюдженій прес-службою "Народної самооборони".

"У своїй заяві Луценко також повідомляє про погане самопочуття, зокрема про "гострі болі в області нижньої лівої половини живота та паху". Екс-міністр також наголошує на відмовах керівництва Менської колонії у наданні йому можливості продовжити саме лікування у клініці ("Оберіг"), а не обстеження у межах колонії (за участі лікаря клініки)", - цитує Луценка прес-служба.

"Луценко також наголошує на загостренні хвороби, "нападах нестерпного болю, що призвели до застосування медперсоналом колонії знеболюючої ін’єкції", - сказано у заяві.

"Лежати при посиленні болю я не маю можливості через вимоги режиму колонії", - зазначив екс-міністр.

"Таку ситуацію із ненаданням медичної допомоги, визначеної моїм лікуючим лікарем, я розглядаю як катування, направлені на досягнення моєї інвалідності", - підкреслив Луценко у своїй заяві до Європейського суду з прав людини від 5 березня 2013 року, та попросив "Високий суд втрутитися у цю прикру ситуацію".

У вівторок Державна пенітенціарна служба розповсюдила інформацію про те, що "Луценку вже всьоме після його виписки з клініки "Оберіг" було запропоновано спеціалізований лікарський огляд і медичне обстеження, як це було рекомендовано лікарями зазначеної клініки".

"Луценко від запропонованого огляду й обстеження знову відмовився", - зазначили у відомстві.

"Крім того, наразі ведуться перемовини про можливість знову бути присутнім представника клініки "Оберіг" під час наступного спілкування із засудженим…", - сказано у заяві.

"Наразі стан здоров’я Луценка є стабільним і занепокоєння у лікарів не викликає", - додали у ДПтС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування