Опозиція поскаржилася заступнику Держсекретаря США на умови утримання Тимошенко

Вівторок, 19 березня 2013, 21:41

Депутати від опозиції поскаржилися заступнику Держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман на умови утримання під вартою екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це йшлося під час зустрічі народних депутатів - членів міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" із Шерман, повідомили в прес-службі МФО.

На зустрічі депутати від опозиції розповіли про умови утримання Тимошенко, яка довгі місяці знаходилася під цілодобовим спостереженням, що, за їх словами, можна розцінювати як тортури над жінкою.

Також вони привернули увагу до "вибіркового правосуддя щодо екс-глави МВС Юрія Луценка".

В свою чергу Шерман пообіцяла, що на зустрічах з українською владою вона обов'язково порушуватиме "питання вибіркового правосуддя і зокрема, політично вмотивованих вироків Тимошенко та Луценка".

Крім того, в ході зустрічі обговорювалось питання ролі жінок в демократичній розбудові країн.

Так, Шерман наголосила на необхідності збільшення представництва жінок в органах влади для розвитку демократії в країні.

Вона розповіла, що питання збільшення жінок-політиків є актуальним і для Сенату США.

В свою чергу народні депутати розповіли про український досвід боротьби із гендерними стереотипами.

Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування українського законодавства у сфері боротьби з домашнім насиллям та дискримінацією.

У зустрічі взяли участь народні депутатки: Ірина Геращенко, Олена Кондратюк, Ірина Бережна, Олександра Кужель, Олена Бондаренко, Леся Оробець, Марія Іонова та Ірина Луценко.

Водночас під час зустрічі Шерман з міністром закордонних справ Леонідом Кожарою йшлося про актуальні питання двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного, зокрема в контексті головування України в ОБСЄ, повідомили в МЗС.

Згідно з інформацією, американська сторона підтвердила свою рішучу підтримку європейської інтеграції України.

УНІАН, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування