З'їзд "розкольника" Бондарчука ліквідував "Нашу Україну"

Субота, 2 березня 2013, 12:46

Так званий "12-й з'їзд" партії "Наша Україна", який проходить у суботу під головуванням Сергія Бондарчука, прийняв рішення ліквідувати партію.

За відповідне рішення проголосувало 267 делегатів "з'їзду". Двоє було проти і 6 утрималося.

Ініціатором розпуску партії стали представники місцевих та обласних організацій партії. Загалом на "з'їзді партії" були представники всіх областей України та АРК Крим. З них – 15 голів обласних організацій.

"18 обласних організацій які свого часу прийняли рішення про зібрання з'їзду – це 2/3 від складу усіх обласних організацій партії. Тому підстав говорити про те, що він є нелегітимним, немає", – сказав Бондарчук.

Згідно з рішенням, діяльність партії припиняється шляхом самоліквідації. Установчі документи, печатка та прапор партії будуть передані в музей історії помаранчевої революції.

Головою ліквідаційної комісії був обраний Петро Ющенко. Також до її складу увійшли Ірина Ванникова, Валентина Руденко, Зіновій Шкутяк, Віра Ульянченко та інші прибічники Ющенка. Водночас їх самих на "з'їзді" в суботу не було, як і Ющенка.

Як повідомлялося, 9 лютого голова політради "Нашої України" Бондарчук оголосив рішення Київської міської організації про виключення Ющенка з партії.

Згодом прибічники Ющенка звільнили Бондарчука з посади голови політради і поновили колишнього президента у партії.

23 лютого політрада виключила з "Нашої України" Бондарчука та ще 6 людей за дії, які провокують розкол у партії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування