Єврокомісія констатує погіршення демократії та прав людини в Україні

Середа, 20 березня 2013, 11:44

В Україні в сфері демократії та прав людини відбулося подальше погіршення.

Про це йдеться у документі спільної робочої групи Єврокомісії "Реалізація Європейської політики сусідства в Україні "Прогрес у 2011 році та рекомендації щодо впровадження", пише "Тиждень".

"Кілька провідних опозиційних діячів, включно з колишнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, підпали під вибіркове правосуддя, що характеризувалося непрозорими судовими процесами. Ця практика стала об’єктом значної критики як в Україні, так і за кордоном", - відзначили в документі.

Наголошується, що дії України, зокрема у відношенні поваги до спільних цінностей і верховенства права, матимуть вирішальну важливість для швидкості її політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, серед іншого також і у відношенні укладення Угоди про асоціацію та її подальшого впровадження.

"Це також надасть додаткового поштовху політичному діалогу, у якому сьогодні домінує обговорення уповільнених реформ і верховенства права", - відзначили в документі.

Також у документі підкреслили, що прийняття нового закону "Про громадські об’єднання" у березні 2012 року стало важливим кроком, що сигналізує про можливу зміну в нинішній тенденції.

Як відомо, як повідомив комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, Європейська комісія врахує висновки міжнародної правозахисної організації Freedom House щодо стану свободи в Україні при підготовці доповіді про прогрес України у рамках Європейської політики сусідства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...