Єврокомісія: Україна не виконала більшість рекомендацій

Середа, 20 березня 2013, 13:20

У 2012 році Україна не виконала більшість із основних рекомендацій, закладених у річному доповіді Єврокомісії про виконання Європейської політики сусідства щодо Києва.

Такі висновки містяться в оприлюдненій у середу доповіді Єврокомісії щодо реалізації Європейської політики сусідства за 2012 рік, присвяченій Україні.

У ній зазначаються і "кроки вперед" у проведенні низки реформ в Україні.

"У 2012 році Україна не виконала більшість із ключових рекомендації, які містилися в доповіді про реалізацію Європейської політики сусідства", - підсумовують експерти Єврокомісії.

"Тим не менш, вона зробила крок вперед у проведенні реформ судової системи та системи юстиції завдяки ухваленню нового Кримінально-процесуального Кодексу та іншого важливого законодавства", - наголошується в доповіді.

Також серед позитивних елементів ЄК називає ухвалення закону "Про притулок" та "статус біженця", хоча і вказує на те, що їх імплементація ще не достатня.

"Прогрес необхідний і відносно інших ключових рекомендацій", - констатують у Брюсселі.

Ухвалення нового КПК і закону про свободу асоціацій були затьмарені випадками виборчого правосуддя і проведенням у жовтні 2012 року парламентських виборів, які показали погіршення демократичних стандартів, вважають у ЄК.

Рівень корупції залишається високим, хоча були вжиті заходи у сфері боротьби з відмиванням грошей, організованою злочинністю, наркобізнесом і торгівлею людьми, відзначається у звіті.

Прогрес у здійсненні структурних реформ для підвищення конкурентоспроможності був повільним, констатує ЄК.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування