Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати: Королевська призвела до катастрофи. Обговорюють "недовіру"

Четвер, 21 березня 2013, 14:19

Опозиція вимагає терміново заслухати звіт міністра соціальної політики Наталії Королевської у зв'язку з нерозмитненням міжнародної гуманітарної допомоги.

Про це заявив член комітету з питань соцполітики та праці, депутат фракції "Батьківщина" Андрій Павловський, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"У зв’язку з недолугою політикою нового міністра соцполітики Королевської фактично відбувається катастрофа з міжнародною гуманітарною допомогою для найбільш вразливих верств населення", - сказав він.

За словами Павловського, на засіданні комітету порушувалося питання про те, що з 519 міжнародних гуманітарних вантажів, які направлено в Україну благодійними організаціями, на кордоні розмитнено лише два.

"На митниці досі простоюють такі гуманітарні вантажі, як різдвяні подарунки дітям-сиротам; медпрепарати для діабетиків; стоїть допомога для малозабезпечених багатодітних сімей; інвалідні крісла та інше обладнання для інвалідів", - сказав він.

Павловський пояснив, що така ситуація виникла у зв'язку з реорганізацією відповідної міжвідомчої комісії, функції якої передали міністерству Королевської.

За його словами, нова міністр "з грудня минулого року не спромоглася здійснити жодного кроку у цьому напрямку".

Павловський повідомив, що через бездіяльність Королевської до уряду України звернувся посол Данії з вимогою терміново розмитнити препарати з обмеженим терміном придатності для діабетиків, які Данія безкоштовно надає на суму 2 мільйони доларів.

Павловський поінформував, що комітет із питань соцполітики 20 березня розглянув це питання за участі представників благодійних гуманітарних організацій, представників організацій інвалідів, – і ухвалив рішення про "терміновий звіт Королевської, бездіяльність якої може призвести до гуманітарної катастрофи".

У коментарі "Українській правді" Павловський уточнив, що всі без винятку члени комітету "були дуже обурені" тим, що Королевська "провалила" розмитнення гуманітарної допомоги.

Відповідаючи на питання, чи правда, що на засіданні комітету обговорювалося питання відставки Королевської, він уточнив, що рішення комітету щодо термінового звіту Королевської було одностайним, а крім того, і регіонали і комуністи погодилися з опозицією у питанні винесення недовіри міністру.

"Але парадокс в тому, що на комітеті вони з нами обурюються, а як доходить до діла, то працює рука Чечетова. Вони ж всі кнопкодави", - підсумував Павловський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...