Остаточне рішення по Києву треба ухвалити на початку квітня - опозиція

Четвер, 21 березня 2013, 13:47

Опозиція наполягає на голосуванні постанови про київські вибори в цілому наступного пленарного тижня, який почнеться 1 квітня.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу з іншими опозиційним лідерами у четвер.

Він нагадав, що у документі, ухваленому в першому читанні 21 березня, окремо прописано скорочення терміну доопрацювання цієї постанови до 2 тижнів.

"Відповідно до прийнятого нами рішення, постанова має бути прийнята в цілому наступного пленарного тижня", - сказав Яценюк.

У свою чергу, лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок скептично поставився до пропозиції Партії регіонів дочекатися рішення Конституційного Суду у питанні виборів у Києві.

"Коментувати рішення суддів, може, і не коректно, але Конституційний Суд уже показав, що тлумачить не Конституцію, а позицію Банкової (Адміністрації президента), і фактично є її речником", - сказав Тягнибок.

Він також вважає, що після провалу першого голосування у четвер опозиція ухвалила єдино правильне рішення щодо переголосування постанови у першому читанні.

"Йшлося про те, що вибори у Києві взагалі не були б призначені. Це не є компромісне рішення, але нам важливо, що це друге голосування за основу зафіксувало, що вибори таки мають відбутися", - сказав Тягнибок.

На думку опозиціонерів, влада ще не відмовилася від ідеї відтермінувати київські вибори до 2015 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування