За наклеп каратимуть тільки після обговорень - Чепак

Четвер, 21 березня 2013, 20:55

Усі законодавчі ініціативи щодо впровадження кримінальної відповідальності за наклеп повинні проходити широке громадське та експертне обговорення.

Про це заявила речник президента Дарія Чепак.

"Я хочу звернути увагу всіх учасників і можливих ініціаторів законодавчих ініціатив у цьому напрямку на важливість обговорення усіх деталей таких законопроектів у першу чергу з громадськими організаціями, міжнародним експертним середовищем, експертами всередині України", - наголосила вона.

Чепак також підкреслила, що "будь-які зміни в галузі законодавства, які стосуються медіа, повинні впроваджуватися тільки після широкого експертного обговорення".

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін виступає за введення в Україні кримінальної відповідальності за дифамацію – "публічне поширення дійсних чи вигаданих відомостей, які принижують честь, гідність чи ділову репутацію громадянина або організації, зганьблення у пресі з метою вплинути на виконання ними своїх обов’язків".

Водночас Міжнародна і Європейська федерації журналістів застерегли Україну від нової спроби запровадити кримінальну відповідальність за наклеп.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News