Москаль: Ющенко давав накази припинити справи проти олігархів

П'ятниця, 22 березня 2013, 12:54

Президент Віктор Ющенко особисто давав команди припинити кримінальні справи проти певних бізнесменів.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів Геннадій Москаль.

На питання, чому вони свого часу не посадили тих, кого звинувачували у злочинах, Москаль відповів: "Тоді нікого було саджати. Донецьк був порожній".

"Нащо це робилося, я зрозумів лише вкінці. Чому і пішов. Знаєте, Ющенко по натурі така людина… Це тільки на людях він казав, що над усе він любить Україну. А мені здається, над усе він любив гроші. Це я потім зрозумів, що це була психологічна атака на олігархів з метою примусити їх дати гроші", - заявив він.

"Ну, коли я відкрив фонди "України 3000"... вибачте, ті, на кого давали з адміністрації президента "фас", платили 17 мільйонів доларів, 15 мільйонів доларів у фонди. І після того зразу поступала команда: "Ну, того не чіпати", - розповів Москаль.

"Якби не це крисятничество Ющенка і його сім’ї, і циї всіх фондів, які повідкривала дружина, дочки і тому подібне, мабуть, би такої ситуації не було. Тобто це був розводняк, подоїти цих людей, залякати. А коли людина перелякана і відчуває за собою погоню…", - зазначив депутат.

Москаль стверджує, що за багатьма олігархами Ющенко "висилав літаки державної авіакомпанії "Україна", і з державною службою охорони", щоб вони безпечно приїхали в країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News