Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Митники нагадують, що контролюють українців, які обирають "зелений коридор"

П'ятниця, 22 березня 2013, 13:39

Державна митна служба нагадує, що при проході через кордон українці мають право не декларувати готівку в сумі не більше 10 тисяч євро.

Про це йдеться у повідомленні Держмитслужби, поширеному в п’ятницю.

Як стверджують митники, обираючи "зелений коридор" громадяни засвідчують, що "переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами", - сказано в повідомленні.

Митники також попередили, що згідно нормативних документів, на "зеленому коридорі" в пункті пропуску "Бориспіль" діє принцип вибіркового контролю, якому підлягає "лише незначна частина авіапасажирів".

"Для прикладу, в одному з останніх протоколів про порушення митних правил, складених працівниками Київської обласної митниці, фігурувало 30 000 доларів США, що були виявлені у нашої співвітчизниці, яка повернулася до України з Росії".

"Громадянка своїми діями обрала канал, позначений символами зеленого кольору – "зелений коридор". Саме цим вона заявила, що переміщувані нею через митний кордон товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами", - сказано в повідомленні.

"Крім того, обрання пасажиром "зеленого коридору" передбачає наявність у нього готівки в сумі, що не перевищує 10 000 євро, чи еквівалент цієї суми в іншій валюті", - додали митники.

"Валюту, яка знаходилася без ознак приховування у жіночій сумочці пасажирки, було виявлено в зоні ретельного огляду багажу та ручної поклажі після перетину пасажиркою "білої лінії", яка означає закінчення зони спрощеного митного контролю", - сказано в повідомленні.

"Складено протокол про порушення митних правил. Валюту було вилучено до винесення судом рішення у справі", - додали митники.

Крім того, митники нагадують, що скарги на роботу працівників митної служби і їхню некоректну поведінку можна подавати до Моніторингового центру Державної митної служби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування